Bölümümüz tarafından Mehmet Akif Ersoy Etkinliği Düzenlendi

Vefatının 87.yıl dönümünde büyük şairimiz Mehmed Akif Ersoy’u anma programında Tarih Bölümü öğretim üyesi Dr. Fikriye Karaman, Mehmed Akif Ersoy’un 1919-1922 yıllarını kapsayan Milli Mücadele dönemindeki faaliyetlerini ana hatlarıyla anlattı. Etkinliğe Samsun Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Mehmet ÇOG, bölüm hocaları ve öğrenciler katıldı.

Edebi kimliği ile ön plana çıkmış olmasına rağmen toplumsal ve siyasi sorunlara karşı son derece duyarlı olan Mehmed Akif Ersoy Milli Mücadele hareketine en başından itibaren bütün gücüyle destek olmuş, Anadolu’da gidebildiği her yere gitmiş ve halkı birlik ve beraberlik içinde olmaya, ümitsizliğe kapılmamaya, itilaf güçlerinin işgaline karşı direnmeye, istiklalden başka seçeneğin olmadığına ikna etmek için konuşmalar yapmış, vaazlar vermiştir. Bununla kalmamış başyazarı olduğu Sebilürreşad dergisini Milli Mücadelenin propagandasını yapmak için seferber etmiştir. Aynı zamanda Ankara’daki birinci mecliste Burdur milletvekili olarak Milli Mücadelenin sevk ve idaresi konusunda yoğun mesai harcamıştır. Nihayet Kahraman Türk ordusuna ithafen kaleme alınan İstiklal Marşımızın şairi olma şerefine nail olmuştur.